Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Λίγα λόγια για την πρόεδρο της Κάλλον

Η Μαρίνα Κατσικά γεννήθηκε το1964 στην Αθήνα. Σπούδασε νοσηλευτική στα ΤΕΙ Αθήνας και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή Αθήνας στην "αντιμετώπιση κρίσεων υγείας-διεθνής ιατρική". 
Έχει ολοκληρώσει σεμινάριο διάσωσης και πρώτων βοηθειών στο πρόγραμμα εκπαίδευσης BLS φορέας εθελοντισμού. Εργάστηκε 4 χρόνια σε νοσοκομεία ως νοσηλεύτρια. στη συνέχεια πήγε αποστολή με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στην Κένυα για έξι μήνες. 
Επιστρέφοντας εργάστηκε στο γραφείο γιατρών χωρίς σύνορα για δύο χρόνια  συμμετέχοντας συγχρόνως σε επείγουσες αποστολές στη Ρουάντα, το Μαλάουι και το Μπουρούντι.  Το 1997 ξεκίνησε σπουδές στο σιάτσου, δουλεύοντας συγχρόνως σαν σχολική νοσηλεύτρια για άτομα με αναπηρία. 
Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Pilates και το 2001 πήγε στο Σικάγο για εκπαίδευση στη μέθοδο callanetics και pilates. Το 2008 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στη γιόγκα με τη μέθοδο yoga works με δασκάλους από Αμερική.  
To 2010 αποφασίζει βλέποντας τα κενά που υπήρχαν στο τομέα αυτό αποφασίζει μαζί με εθελοντές την ίδρυση της ΜΚΟ ΚΑΛΛΟΝ εναλλακτική σκέψη, άσκηση, θεραπεία με στόχο την ενημέρωση στις εναλλακτικές θεραπείες, την ενημέρωση σε θέματα οικολογίας, ανακύκλωσης, τη παροχή δωρεάν εναλλακτικών θεραπειών και συμβουλευτικής και άλλων υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε μειονεκτούσες ομάδες με σκοπό την βελτίωση της ψυχολογίας τους. Διετέλεσε πρόεδρος της Κάλλον από το 2010 έως και σήμερα. 
Μετά από 20 χρόνια εμπειρίας έχει δημιουργήσει τη δική της μέθοδο callon gym method, ένα συνδυασμό γιόγκα,  pilates και callanetics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου